Stacjonarne warsztaty z fotografii kulinarnej w ramach projektu BASCIL
Kolejne szkolenie dedykowane lokalnym producentów żywności odbyło się w dniu 12 kwietnia 2024 na Półwyspie Lipa w regionie pomorskim. W ramach warsztatu uczestnicy mieli możliwość zdobyć wiedzę teoretyczną oraz praktyką w zakresie fotografii kulinarnej oraz przygotować mini portfolio swoich produktów. Szkolenie przeprowadziła znana i ceniona fotografka kulinarna Iwona Kowalska.
Jest to kolejne działanie wspierające partnerów projektu Bascil – Innovative Solutions for the Rural Food Production Sector to Diversify into Sustainable Culinary Tourism Services współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego (EFRR) z programu Interreg Region Morza Bałtyckiego 2021-2027.
Ostatnie szkolenia zaplanowane jest na maj tego roku podczas, którego lokalni producenci nauczą się jak promować swoje usługi poprzez platformy społecznościowe.
Zobacz również
Podsumowanie projektu BASCIL podczas Pomorskie Business Summit
6 listopada 2025 roku w Hotelu Solmarina odbyło się spotkanie partnerów projektu Pomorskie Prestige, zorganizowane przez...
Pomorskie Business Summit 2025 – razem możemy...
6 listopada w Hotelu Grano Solmarina odbyło się ekskluzywne spotkanie Partnerów Pomorskie Prestige, które po raz...
Agnieszka Cegielska ambasadorką Pomorskie Prestige – nowa...
Agnieszka Cegielska została twarzą projektu Pomorskie Prestige, realizowanego przez Pomorską Regionalną Organizację Turystyczną. Znana dziennikarka i...
Pomorska Ścieżka Smaków w EUSBSR Annual Forum 2025
Podczas EUSBSR Annual Forum 2025 w Sopocie, które odbyło się 29–30 października 2025 roku, uczestnicy mieli...
Przyszłość turystyki kulinarnej w regionie Morza Bałtyckiego –...
Jak rozwijać turystykę kulinarną w oparciu o lokalne tradycje i nowoczesne rozwiązania? Jak skutecznie współpracować ponad...
Projekt BASCIL obecny na Bałtyckim Forum Turystycznym 2025
Podczas Bałtyckiego Forum Turystycznego 2025 w Gdańsku projekt BASCIL miał możliwość zaznaczyć swoją obecność poprzez udział...














